Spoštovani člani in članice Sindikata KC, ob prihajajočem koncu leta se Vam želimo še enkrat zahvaliti za zaupanje, ki ste nam ga izkazali in ostali naši člani, kljub vsem kar se je v zadnjem letu dogajalo. Pokazali ste nam zaupanje, ki ga lahko reprezentativen sindikat za dejavnost zdravstva SZS Pergam, katerega soustanovitelj je SKC pridobi od svojih članov samo s trdim delom in doseženimi rezultati (med drugim tudi sprostitev nekaterih ukrepov vezanih na plače v letu 2016, ki smo jih dosegli skupaj na vladnih pogajanjih, prav tako je uskladitev Aneksa št. 1 s panožnimi KP, bila zahteva Sindikata KC, ter seveda da ne pozabimo, Sindikat KC je sodeloval pri zbiranju podpisov za spremembo definicije minimalne plače in ravno ta predlog je trenutno v DZ kjer poteka tretje branje predloga zakona). Prav zato smo se odločili, da Vam izkažemo neizmerno hvaležnost, ki Vam gre saj smo lahko vsi skupaj nadvse ponosni na rezultate, ki smo jih dosegli. Eden izmed rezultatov tega trdega dela je tudi podatek, da nam vključno z mesecem novembrom zaupa več kot 3300 članov iz vseh poklicev v zdravstvu, kar nas uvršča ob bok največjim sindikatom in pravzaprav skoraj nekaterim sindikalnim centralam. Seveda smo kot največji zavodski sindikat z več kot 20 letno tradicijo na to dejstvo več kot ponosni. Drznemo si misliti, da ste za to zaslužni prav vsi člani našega sindikata, saj brez vas tudi nas ne bi bilo.

Skupaj smo sprejeli nase breme sindikalizma in dokazali, da se s trdim, poštenim delom, korektnimi izjavami, brez laži in demagogije lahko doseže veliko več, kot s takšnimi manipulativnimi postopki. Nikoli in nikdar ne boste sami v Vaši zgodbi, saj dokler obstaja UKCL bo obstajal tudi Sindikat KC, ki se bo do zadnjega boril za vsakega člana posebej.

Ob tej priložnosti in da naša zahvala ne bo predolga, bomo navedli samo še par zavez do Vas, naših članov, ki jih nameravamo v prihodnosti izpolniti in sicer; nadaljevali bomo s trdim delom pri pogajanjih o postopnem sproščanju ukrepov na področju plač in drugih stroškov dela v naslednjih letih, poskrbeli bomo, da bo vsak član, ki bo prišel v našo pisarno ali se na nas kakorkoli drugače obrnil dobil informacijo ki jo potrebuje, med drugim tudi vsakodnevno brezplačno pravno svetovanje v sodelovanju z KSS PERGAM (tudi osebni posvet), zahtevali bomo sistemsko rešitev problematike srednjih medicinskih sester, prav tako pričakovali ureditev plačnega sistema in odpravo anomalij le tega, zagovarjali stališče enako plačilo za enako delo, in še mnogo več.

Kot se pa na koncu vsakega dopisa ali objave spodobi, se v Sindikatu Kliničnega centra pod svoje izjave podpišemo, zato se z največjim spoštovanjem in neizmerno hvaležnostjo iz srca, še enkrat zahvaljujemo vsem članom in članicam in Vam pošiljamo en velik sindikalni pozdrav,

 

Vladimir Lazić,

Tajnik Sindikata KC

 

DOGOVOR o ukrepih na področju stroškov dela in drugih ukrepih v JS 2016

SPROSTITEV KOMPRESIJE PLAČNE LESTVICE in višina le te s 1.9.2016