Spoštovani zaposleni in zaposlene, delavci in delavke,

včeraj 24.1.2018 je potekala splošna stavka javnega sektorja, ki je po naših podatkih združila kar 30.000 ljudi po celi Sloveniji, ki so s svojo ustavno pravico, to je stavko, pokazali da jim je mar in da ne bodo pustili, da se jim kratijo pravice.

Tudi v UKCL smo najprej organizirali zbor delavcev na ploščadi pred UKCL, kjer se je zbralo več kot 700 zaposlenih, medtem ko jih je na protestni shod pred vlado po naših ocenah prišlo najmanj 400 in se tako pridružilo ostalim 5000, ki so prav tako tam pokazali pravo moč in voljo ljudstva. Točnih podatkov o številu zaposlenih, ki so stavko izvajali na delovnem mestu v UKCL zaenkrat še nimamo, pa vendar ocenjujemo, da bi ta številka lahko šla v nekaj tisoč.

Veseli nas, da ste se protestnega shoda in stavke udeležili v tako velikem številu in da vas razna zavajanja in natolcevanja niso odvrnila od udeležbe na shodu in stavki! Na tem mestu je prav, da se vsakemu od Vas posebej zahvalimo za udeležbo in podporo, med drugim tudi kolegom iz Sindikata delavcev v zdravstveni negi in Sindikata zdravstva in socialnega varstva – reševalne postaje ki so nas podprli in menimo, da smo tokrat vsi skupaj uspeli dokazati, da sindikalizem kot tak še ni umrl, da smo vsaj nekateri sindikati še vedno tu na prvem mestu, da nudimo podporo in zaščito pravic naših zaposlenih, ter da se je naš boj komaj dobro začel tudi v luči napovedanih stavk 13.2.2018.

Ne glede na dejstvo, da so nekateri posamezniki, katere bi imenoval kar z besedo stavkokazi trgali naše plakate z oglasnih desk in drugih površin v UKCL, ter nenazadnje so si to drznili narediti tudi na vratih pisarne Sindikata KC, menimo, da jim ni uspelo in jim sporočamo, da nas takšne fašistične metode ustrahovanja ne bodo prestrašile, še več, bolj nas bodo prepričale v naš prav! Poleg takšnih bolj neortodoksnih metod ustrahovanja smo bili priča tudi nekaterim ekscesnim primerov zlorabe stopenj nujnosti, katere zaenkrat še preiskujemo in bomo v kratkem tudi podali uraden apel in poziv vodstvu, da ponovno opozori nekatere posameznike, da je oviranje pravice do stavke, pa če tudi na takšen subtilen in moramo reči celo iznajdljiv način, kaznivo dejanje.

Še enkrat lepa hvala vsakemu izmed Vas, ki nas je podprl in se verjetno vidimo ob zaostrovanju naše stavke, saj nismo prepričani, da so nas na Vladi slišali, pa vendar bomo poskrbeli, da bomo naslednjič še glasnejši in še bolj jasni!

Lep sindikalni pozdrav!                                                        

Tajnik Sindikata KC

Vladimir Lazić l.r.