Doživite zimsko pravljico v predbožičnem Zagrebu, kjer lahko izkusite bogato kulturo in raznoliko arhitekturo, vse skupaj pa zapakirano v enkratno predbožično vzdušje.

Sprehodite se po praznično okrašenih ulicah Zagreba v najlepšem decembrskem mesecu, kjer boste lahko nakupovali božična darila, pecivo, pisane okraske in spominke na številnih božičnih stojnicah.
Uživali boste lahko v skoraj pozabljenih zagrebških specialitetah ali se ogreli s skodelico kuhanega vina in vroče čokolade. Brez zagrebške rezine skoraj ne smete preživeti obiska Zagreba.

 

Cena za člane Sindikata KC: 11€

 

Zbor potnikov ob 8:00, parkirišče Hrvatski trg, LPP 5 nasproti cerkve sv. Petra ter vožnja z vmesnim postankom. Po prihodu v Zagreb se bomo z avtobusom odpeljali na krožni ogled mesta: zelena podkev,
narodno gledališče, sedež univerze, železniška postaja, »džamija«… Že na tej poti bomo videli, da je praznično okrašeno mestece nekaj posebnega, da je prizorišč s stojnicami, tematskimi prireditvami, lepo praznično okrasitvijo, veliko. Z lokalnim vodnikom se bomo nato podali na Kaptol, kjer kraljuje Zagrebška katedrala s 108 m visokim stolpom, mimo tržnice Dolac se bomo spustili na Tkalčičevo, prisluhnili zgodbi o kravati. Na poti do Markovega trga, kjer stojita Saborna cerkev in parlament, se bomo podali mimo srednjeveških Kamnitih vrat, ki so včasih vodila v Gradec, mimogrede videli drugo najstarejšo lekarno, prisluhnili zgodbi o lectarevem srcu, videli, kje je prav poseben Muzej strtih src, simbol Zagreba stolp Lotrišča, se spustili z najkrajšo vzpenjačo na svetu na glavna prizorišča in Trg Bana Jelačiča in vas na koncu usmerili na prizorišča, kjer bo dovolj časa za sproščeno druženje in nakupe. Povratek proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Ponudba vključuje:

 

PONUDBA 

 

PRIJAVNICA