Spoštovani člani in članice Sindikata KC,

 

Dne 28.7 je predsednik Sindikata KC pozval vse sindikalne zaupnike in poverjenike, naj pripravijo načrt izvedbe stavke, upoštevajoč različne scenarije. Sedaj se obračamo na vse Vas, ki ste člani Sindikata KC in se zavedate nujnosti sindikalnega gibanja, da nas v naših prizadevanjih podprete.

 

DOPIS PREDSEDNIKA SINDIKATA KC SINDIKALNIM ZAUPNIKOM

 

Vsak dopis in predlog izvedbe stavke je dobrodošel, zato pričakujemo načrte naših sindikalnih zaupnikov v najkrajšem možnem času, ob tem bi Vas pa želeli vse skupaj opozoriti, da je nujen Vaš čim večji odziv, saj sindikat ste Vi in brez članov in Vaše podpore tudi sindikata ni in ne more biti! Zato stopimo na svetlobo in enkrat za vselej dokažimo, da ko je potrebno ščititi interese vseh članov ne glede na stopnjo izobrazbe in delovno mesto, lahko nastopimo združeno in v ogromnem številu. V kolikor bo Vlada RS ugotovila, da nismo znotraj sindikata enotni in močni, ter to ne pokažemo tudi navzven, se naše zahteve ne bodo uresničile. V kolikor pa mi ne dosežemo enotnosti in te naše moči ne pokažemo, ne bo nihče drug kriv, kot mi vsi člani skupaj in nihče ne bo mogel nikomur očitati, da sindikat ni nič naredil, saj sindikat smo mi vsi!

Prav tako celotno vodstvo sindikata upa, da bomo v kolikor ne bomo uslišani oz. Vlada RS ne bo spoštovala že podpisanih dogovorov in drugih zavez, pripravili stavko, kakršne Vlada RS ne pomni.

 

V upanju na velik sindikalni odziv, Vas lepo pozdravljamo in se Vam vnaprej zahvaljujemo za vso podporo in pomoč,

                                                                                                                 

S spoštovanjem,                                                                                                        

 

Sindikat KC,

Tajnik, Vladimir Lazić