Seminar avtentične komunikacije za člane Sindikata KC samo 50€

– Če na seminar pripeljete še vsaj 2 prijatelja se vam prizna 50% popust na ceno seminarja,
– 10% popust velja za študente, upokojence in starše samohranilce,
– 10% popust za vzgojitelje/ce, učitelje/ce in profesorje, ki aktivno opravljajo poklic v izobraževalnem ali vzgojno-varstvenem sistemu pri nas,
– 10% popust za pare (zakonske, izven-zakonske skupnosti, istospolne itd…)

Ponudba vsebuje: 1x 5-urni osnovni seminar (teorija in praksa) avtentične komunikacije + priročnik, v Društvu za celostni razvoj zavesti – LILA Centru, pod vodstvom dolgoletnega svetovalca Edmonda Cigalea.

 

“Avtentično komunikacijo je mogoče učinkovito uporabiti na vseh ravneh komunikacije in v različnih situacijah: v intimnih odnosih, družinah, šolah, organizacijah in institucijah, v terapiji in svetovanju, diplomatskih in poslovnih pogajanjih, sporih in konfliktih kakršne koli narave.” – Marshall Rosenberg

 

Osnovni seminar avtentične komunikacije

Vabijo vas, da si privoščite učenje umetnosti življenja s pomočjo katere boste lahko osvobodili notranje potenciale in se približali sebi in drugim ljudem…” Dr. Marshall Rosenberg, utemeljitelj avtentične komunikacije, je razmišljal o vzrokih za to, da ljudje ostanemo v stiku s svojo sočutno naravo oz. kaj je tisto, kar povzroči, da se včasih ločimo od svoje sočutne narave in postanemo verbalno nasilni.

Odgovore na ta vprašanja bomo spoznali na seminarju, teoretično in predvsem praktično. Na seminarju se bomo torej (na)učili in spoznali:

  1. Osnove avtentične komunikacije
  2. Razdiralni jezik in elementi (okrivljanje-npr. ti si kriv, etiketiranje-npr. ti si sebičen, podivjan, vrednotenje-npr. ti si slab, jaz sem dober, ocenjevanje, primerjanje, zahteve, ki vključujejo grožnjo in manipulacije, vsiljevanje svojega mnenja).
  3. Proces (opazovanje, občutki, potrebe, prošnja).
  4. Kako vemo, da smo v Stiku s Seboj in drugimi.
  5. Načini kako lahko slišimo sporočilo.
  6. Empatično vživljanje in reflektiranje.
  7. Sočutna povezanost s seboj. Velik poudarek seminarja bo na praktičnih vajah v parih, med drugim tudi na postopnem prevzemanju odgovornosti za svojo lastno komunikacijo in na resnično osvobajajoči in empatični komunikaciji v vašem vsakdanjem življenju.

Ob delu na sebi in učenju tehnik lahko postopno preidete iz nasilne komunikacije in razdiralnega jezika v komunikacijo, ki vam bo lahko v veselje. Za udeležbo na seminarju ni potrebno nikakršno predznanje, dobrodošla pa je želja po večjem stiku s seboj, svojimi čustvi in hrepenenji. Seminar vodi Edmond Cigale, dolgoletni (psiho)terapevt; imam ogromno izkušenj na področju poučevanja, andragogike, svetovanja, psihoterapije ter coachinga, tako osebnega kot tudi transpersonalnega. Z veseljem deli svoje bogate izkušnje z vsemi, ki so na to odprti.

Znanje avtentične komunikacije je pridobival (ta proces seveda še vedno poteka) na seminarjih v Veliki Britaniji, Franciji, na Polskem in Slovaškem in seveda tudi v Sloveniji; pridobljeno znanje se je lepo integriralo v 15+ letno posvečeno delo na področju humanistične psihologije in psihoterapije. NVC ki nudi v okviru seminarjev, krajših večernih srečanj in individualnih konsultacij ter Šole Avtentične komunikacije že četrto leto v okviru programa za pridobivanje licence trenerja avtentične komunikacije. Trenutno ima za seboj 50+ dni izobraževanja pri licenčnih trenerjih NVC-ja.

Če bi obstajal način komunikacije, ki bi vam v vsaki stresni situaciji pomagal odreagirati bolj sproščeno in sočutno do sebe in sogovornika; način, ki bi vam pomagal priti v globji stik s samim seboj in z drugimi, do občutka večjega notranjega miru in izboljšanja samozavesti in seveda občutnega zmanjšanja stresa v službi in doma… Bi se takšnega načina komunikacije želeli naučiti in delovati v skladu z njim?

Seminar v LILA Centru organizira gospa Sanja Djurić, organizacija.si.

Obiščite www.cnvc.org za dodatne informacije o sistemu in o licenčnih trenerjih pri nas ter v tujini.

 

Podrobnosti o ponudniku:

Društvo za celostni razvoj zavesti, LILA Center

Kogovškova ulica 12
1000 Ljubljana   
Slovenija

040 707 207 (Sanja)

organizacija.psi@gmail.com