OPERA AIDA.

 

Cena za člane Sindikata KC: 20,00 EUR

Prijava in prodaja vstopnic: pisarna sindikata

Omejitve: vsak član lahko kupi 2 karti

Prijave se zbirajo do vključno 14.06.2019

Omejeno število vstopnic!

 

 

 

 

SLAVNOSTNA OTVORITEV 67. LJUBLJANA FESTIVALA

 

Na svetu ne obstaja operna hiša, ki na svoj redni repertoar ni večkrat umestila eno najbolj poznanih oper, Verdijevo Aido. Kljub temu, da opera velja za eno izmed največkrat izvajanih v celotni operni zgodovini, je prav vsaka uprizoritev zgodba zase in tako bo tudi 2. julija, ko bo Aida, posebej prirejena za Kongresni trg, slavnostno otvorila 67. Ljubljana Festival.

Verdijeva Aida je od svoje prve uprizoritve doživela že izredno veliko ponovitev in se trdno zasidrala v železni repertoar svetovnih opernih hiš. Zgodba se odvija v Egiptu v času faraonov, v ospredje pa postavlja za Verdija značilen ljubezenski trikotnik. 

Priljubljena opera bo tokrat izvedena v koprodukciji Festivala Ljubljana, HNK Split, Slovenske filharmonije, SNG Maribor in Kobilarne Lipica, ki bo za zmagovalno koračnico posodila plemenite lipicance. Režijo bo podpisal hrvaški režiser Dražen Siriščević, številčno zasedbo pa bo vodil maestro Ivo Lipanović. V glavnih vlogah se bodo predstavili Susanna Branchini kot Aida, Rossana Rinaldi kot Amneris, Leonardo Šarić kot egipčanski kralj in Walter Fraccaro kot Radames.

 

_________________________________________________________________________________________________

 

POPUST NA POLETNO VARSTVO UVELJAVLJATE Z ČLANSKO IZKAZNICO SINDIKATA KC