Spoštovani člani, spoštovane članice,

Kot Vam je znano je Sindikat KC v obdobju od 1. 5. 2023 do 1. 10. 2023 začasno prenehal z izdajanjem solidarnostnih pomoči z vračilom vodenjem Blagajne vzajemne pomoči iz objektivnih razlogov (zakonske podlage in omejitve). Po dolgem dogovarjanju in usklajevanju smo sedaj za naše člane našli rešitev in v sodelovanju z Delavsko hranilnico d. d., zagotovili našim članom možnost najema brezobrestnega mikrokredita v višini 500 EUR.

Naši člani boste lahko sklenili kreditno pogodbo v katerikoli poslovalnici Delavske hranilnice, kjer Vam bodo zagotovili vso dokumentacijo, ki jo potrebujete za sklenitev mikrokredita, le to bodo nato s strani hranilnice posredovali v sindikat, kjer bomo ustrezno preverili Vaše članstvo v sindikatu. Po naši potrditvi pa se bo lahko izvedlo tudi nakazilo finančnih sredstev.

Tako se bo nekdanja solidarnostna pomoč z vračilom vrnila v obliki pomoči našim članom, ki jo lahko še naprej zakonito izvajamo brez nevarnosti za protipravno ravnanje. Blagajna vzajemne pomoči je sicer za vedno prenehala z izvajanjem, saj za to še vedno ni zakonske podlage, smo pa uredili možnost podobno solidarnostni pomoči z vračilom.

Verjamemo, da je veliko število naših članov v tem prehodnem obdobju imelo težave pri katerih Vam nismo mogli pomagati, za kar se Vam iskreno opravičujemo in hkrati upamo, da bo naše sodelovanje z Delavsko hranilnico uspelo premostiti marsikatero manjšo finančno oviro s katero se srečujete.

Vse dobro in lep sindikalni pozdrav,                                                                                 

Predsednik Sindikata KC

Vladimir Lazić, dipl. prav.