V oddaji 24ur, se je predstavnica Sindikata KC opredelila in na kratko pojasnila kaj se pravzaprav dogaja s problemom srednjih medicinskih sester, ki je že nekaj časa trn v peti Ministrstva za zdravje in Vlade RS. V vsem tem času so medicinske sestre prejele marsikatero obljubo z rešitvijo, pa vendar do realizacije le teh nikoli ni prišlo.

 

Seveda problematika srednjih medicinskih sester ni enostavna, tako da na nek način razumemo, da se nihče ne drzne spustiti v reševanje samega problema, vendar je milo rečeno žalostno, da se že od vstopa v nov plačni sistem pojavljajo enake “anomalije”, ki so prisotne večinoma v spodnji polovici plačne lestvice. Zaposleni opravljajo dela, za katera niso ustrezno plačani in nato so za opravljeno delo in izplačane plače, na katere niso imeli vpliva, toženi. 

 

Več o napisanem si lahko pogledate v samem prispevku na strani 24ur.

 

Problem plačila za opravljeno delo pa ni samo del poklica medicinskih sester, je vseprisoten, med drugim tudi v generalno podcenjeni plačni skupini J, ki naj bi v letošnjih pogajanjih z Vlado RS, upajoč, končno doživela tudi svoj preporod.