PROSTE KAPACITETE POLETJE 2019

 

PO POTEH REKE LJUBEZNI

Odhod: 25. maj 2019

Zbirališče udeležencev izleta pri UKC ob 8. 30 zjutraj. Postanek na Bojanjem vrhu za ogled zanimive etnološke zbirke, ki sta jo uredila zakonca Nose. Zbirko sestavljajo predmeti in pripomočki, ki so jih uporabljali v 19. in 20. stol. pri vsakdanjih opravilih v gospodinjstvu; obrtniško, rokodelsko in kmetijsko orodje. Po ogledu nadaljevanje vožnje na Krko.

Na začetni postaji  približno 2 in pol urnega sprehoda nas bo sprejel lokalni vodnik, ki nam bo ob pijači dobrodošlice opisal Krko in pot. Postanek za fotografiranje pri Rokovem avtu Lada njiva in sprehod mimo Medvedove hiše, hiše Mojce in Franca, po blatni ulici pri kapelici kjer se je in se še marsikaj dogaja, do hiše ribiča Tomaža in Javornikovega jezu.  Na poti do Znojil ne bomo zgrešili mizarske delavnice in si pri Slakovi domačiji ogledali posnetke zakulisja snemanja nadaljevanke. Pot se nadaljuje do izvira Krke in do  Krške jame, ki si jo bomo tudi ogledali, do hiše čuvaja Jožeta in naprej do izvirov, mosta ljubezni in mimo lovske preže in Krške cerkve nazaj na začetno  točko, kjer vas bo čakal še spominski srček “Reka ljubezni”.

Popoldne bomo nadaljevali z vožnjo po Suhi krajini v Žužemberk, kjer nad reko Krko stoji tisočletni grad. Postanek za kavo pred odhodom do čokoladnice, kjer pa ne bomo poskušali samo čokolade, pač pa tudi likerje, ki jih »kuhajo« sami brez umetnih barvil in aditivov.

V družbi mojstra destilacije si bomo ogledali prostore in spoznali celoten postopek destilacije, razkrili nam bodo način ustvarjanja vrhunskih okusov in arom in nekaj skrivnosti in znanj, ki se prepletajo v njihovih prvovrstnih žganicah in eteričnih oljih. V čokoladnici boste opazovali drzne kreacije izpod roke čokoladne mojstrice… Seveda boste njihove proizvode lahko tudi kupili ali pa si naročili koktajle iz njihovih likerjev…. Po ogledih povratek preko Novega mesta nazaj domov.

 

CENA IZLETA:   

 

ČLANI SINDIKATA

DRUŽINSKI ČLANI OZ.NEČLANI

min 45 potnikov

 26,90€

36,90€

min 40 potnikov

 29,00€

39,00€

min 30 potnikov

 34,50€

44,50€

min 20 potnikov

44,00€

54,00€

 

POPUST ZA OTROKE DO 15 let:  6€

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine

in cestne pristojbine, sprehod po poteh reke

ljubezni z lokalnim vodnikom, ogled etnološke zbirke,

obisk čokoladnice, strošek vodenja izleta, DDV.

 

ROK ZA POTRDITEV IZLETA: 25. marec 2019

 

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in so na voljo na spletni strani www.jazon-6.si.

 

PRIJAVA: Prijave so možne v pisarni sindikata, v času uradnih ur, od 14. februar 2019, do 15. marec 2019 oz. zasedbe mest. V primeru premajhnega števila udeležencev, si pridružujemo pravico do odpovedi izleta.

 

Za vse dodatne informacije, vam je na voljo agencija JAZON-6 na elektronski pošti  info@jazon-6.si, , ali na  boh.maja@gmail.com (izletniški kotiček).

 

 

PRIJAVNICA

 

PROGRAM

 

 

 

 

KUBA

ODHOD: 11. – 20. OKTOBER, 2019 | 10 dni | letalo |

1. dan: Organiziran prevoz iz Ljubljane do letališča v Benetkah in polet v Havano z enim prestopanjem. Prevoz do hotela, nastanitev in nočitev.

2. dan: Ogled starega dela HAVANE, vpisanega na seznam Unescove svetovne dediščine: trg sv. Frančiška Asiškega, Plaza de la Catedral in Muzej ruma. Možnost kosila v tipični restavraciji, ogled novega dela mesta − soseski Centro in Vedado. Nadaljevanje ogleda mesta: predsedniška palača, mestni park, Capitolia Nacional, bulvar Malecon, Trg Revolucije, Park Johna Lennona, četrt Miramar. Nekaj prostega za samostojne oglede ali nakupe. Zvečer po želji obisk znanega kluba »Buena VistaSocial Club« z izvirnimi kubanskimi glasbeniki. Večerja in nočitev v hotelu

3. dan: Po zajtrku izlet na zahodni del otoka do kraja PINAR DEL RIO. Območje je znano po pridelavi tobaka. Ogled tovarne cigar. Nadaljevanje do kraja VINALES – slikovite doline z nenavadnimi oblikami skal in gričev. Na tej poti še ogled moderne skalne poslikave in obisk starodavne indijanske jame s kapniki. Vrnitev z avtobusom v Havano, večerja in nočitev

4. dan: Avtobusna vožnja proti narodnemu parku CIENAGA DE ZAPATA, enemu največjih močvirnatih območij in domovanju številnih vrst ptic, plazilcev ter značilnega rastlinja. Sledi izlet z ladjico do vasi z muzejem, ki prikazuje življenje domorodcev pred prihodom Špancev. Nadaljevanje do mesta CIENFUEGOS. Krajši panoramski ogled, nato nadaljevanje proti Trinidadu, še enemu mestu na seznamu Unesca. Prevoz do hotela, večerja in nastanitev.

5. dan: Po zajtrku ogled TRINIDADA. Ogled središča: Plaza Mayor, cerkev Sv. Trojice, zanimiva arhitektura iz 16. stoletja. Obisk mestnega muzeja, glasbene hiše »Trova«, in značilni bar »La Canchanchara«. Nadaljevanje potovanjav SANTA CLARO, prizorišče zadnje bitke Castrovih upornikov, in ogled mavzoleja Ernesta Che Guevare in njegovih tovarišev, ubitih v Boliviji. Še vožnja proti letovišču VARADERU, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6.­- 8. dan: Prosta dneva za počitek, plavanje ali udeležbo na fakultativnih izletih. Vključena hrana in pijača »all inclusive«.

9.dan: Dopoldne prosto. Zgodaj popoldne prevoz proti letališču in nočni let proti Evropi.

10. dan: Pristanek letala ter organiziran prevoz do Ljubljane .

 

CENA: 1375 € pri udeležbi 45 potnikov , 1442 € pri udeležbi 35 potnikov

CENA VKLJUČUJE: avtobusni transfer do letališča in nazaj , letalski prevoz iz Benetk v Havano in nazaj, vse letališke takse , 4 x nočitev z polpenzionom v sobah 1/2 TWC, 4 x nočitev na bazi ponudbe all inclusive v Varaderu. Hoteli***/****, vse avtobusne in druge prevoze na Kubi, vse zunanje oglede po programu, lokalne vodnike, kjer so potrebni, strošek kubanskega vizuma, slovensko vodenje in organizacijo.

DOPLAČILO : RIZIKO V PRIMERU ODPOVEDI  5% ARANŽMAJA

Možnost plačila  do  decembra 2019.

 

DOPLAČILA: za pričakovane napitnine = 40 EUR (vodniku na poti), za sobo 1/1 = 190 EUR. Eventuelne notranje vstopnine.

 

VIZUM je vključen v ceno. Ob prijavi je treba oddati fotokopijo potnega lista. Potni list mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev od zaključka potovanja.

 

OPOMBE: Vsi poleti v času objave programa še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi še lahko spremeni odhodno letališče. Možne so tudi manjše prerazporeditve programa oz. zamik odhoda za kak dan, kar ne bo vplivalo na vsebino programa. Zaradi specifike kubanske državne ureditve se lahko zgodi, da se nekateri muzeji prej zaprejo ali pa so zaprti zaradi organizacije dogodkov, namenjenih izključno kubanskim domačim skupinam.

 

CENA IZLETA:   

 

ČLANI SINDIKATA

DRUŽINSKI ČLANI OZ.NEČLANI

min 45 potnikov

1.275 €

1.375 €

min 35 potnikov

1.342 €

1.442 €

   

 MOŽNOST PLAČILA: 11 OBROKOV: FEBRUAR – DECEMBER 2019

Ob prijavi je potrebno  vplačati riziko odpovedi, ter Coris, v kolikor ga želite.  Kasnejše plačilo ni možno .

Riziko odpovedi: 5% = 68,75

Coris: 13,74

 

   MOŽNOSTI OBROČNEGA PLAČEVANJA: 

 

  1. Plačilo z administrativno prepovedjo – obrok se poravna z delom osebnega dohodka. Ta možnost velja le za zaposlene v UKC – Ljubljana in nepovezanih SOE bolnicah.
  2. Plačilo do odhoda ali takojšnje poplačilo potovanja
  3. Individualni dogovor z agencijo za način obročnega plačevanja s kreditno kartico ( Diners, MasterCard … ) ali s hitrim kreditom pri Delavski hranilnici, ki ga uredi agencija.

 

POMEMBNO

Prvi obrok, riziko odpovedi in Coris ( odločitev posameznika ) se plača v pisarni sindikata UKC ob predložitvi pravilno izpolnjene prijavnice na potovanje.

 

     V primeru 45 potnikov:

     Za člane sindikata:   znaša obrok ob prijavi    125    ,  nadaljnjih  10  obrokov  po  115  ,

     Za družinske člane:  znaša obrok ob prijavi     125   ,  nadaljnjih  10  obrokov  po  125  .

 

* v primeru manjšega števila potnikov, se cena izleta viša, po predvideni objavi v tabeli.

Rok za oddajo prijave je  28. februar  2019 . Število mest 45. ( v primeru povečanega števila potnikov obvezno dodatno povpraševanje na agencijo ) .

 

PRIJAVA: Prijave so možne v pisarni sindikata, v času uradnih ur, od 14. februar 2019, do 28. februarja 2019 oz. zasedbe mest. V primeru premajhnega števila udeležencev, si pridružujemo pravico do odpovedi izleta.

 

Zaradi rezervacij letalskih vozovnic vas prosimo, da svojo udeležbo prijavite čim prej, s priloženo prijavnico in plačano akontacijo. Na prijavnico vpišite enake podatke, kot so na dokumentu, da ne bi prišlo na letališču do neljubih zapletov.

Za potovanje na KUBO slovenski državljani potrebujemo veljavni potni list, veljaven še 6 mesecev po končanem potovanju. Poleg prijavnice predložite tudi fotokopijo potnega lista. Potrebuje se za pridobitev vizuma.

Podrobnosti glede hotelskih namestitev, potovanja samega in ostalega bodo objavljeni naknadno, ko bo znano točno število udeležencev potovanja.

Za vse dodatne informacije, glede programa in potovanja, lahko pokličete agencijo Ronja na tel. 031 367 244 ali pišete na njihovo elektronsko pošto  rebeka@zavod-ronja.si, ali  izletniški kotiček sindikata UKC, elektronska pošta boh.maja@gmail.com.

 

PRIJAVNICA

 

PROGRAM

 

 

Jezero Maggiore – Borromejski otoki • 2 dni

ODHOD: 6.4.-7.4.2019

ČAS POTOVANJA: 2 dni | 1 noč

ČAS ZA PRIJAVO: do 15. marec 2019

NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 25

1 dan: LJUBLJANA–BERGAMO-ARONA–JEZERO MAGGIORE | večerja

Odhod avtobusa ob 05:00 z dogovorjenega mesta v Ljubljani. Vožnja po avtocesti do Bergama, kjer se je rodil mojster belcanta – Gaetano Donizetti. Daljši postanek za ogled starega (visokega) mestnega dela Citta Alta, do katerega vas bo popeljala zobata železnica. Ogled srednjeveškega središča ki se deli na četrti glede na obrtniške cehe, ki so tam delovali in ga danes krase zanimiva stolnica , Colleonijeva kapela in slikoviti stari trg. Nekaj prostega časa za samostojne oglede ali prigrizek. Pozno popoldan prihod k drugemu največjemu italijanskemu jezeru  – Maggiore. Dvig na hrib svetega Karla Borromejskega in ogled bronastega kipa njemu posvečenega, ki ga domačini ljubkovalno imenujejo »Sancarlone«. Sledi nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

 

2. dan: BORROMEJSKI OTOKI – LJUBLJANA | zajtrk,

Po zajtrku vožnja z avtobusom do mesteca Stresa in vkrcanje na ladjo za celodnevni izlet po  Borromejskih otokih – znani so po lepo urejenih botaničnih vrtovih, palačah, vilah in zgodovinskih spomenikih. Isola Bella, s prekrasno baročno palačo in francoskimi vrtovi, Isola Madre, z neverjetnim botaničnim vrtom v angleškem stilu, po katerem se sprehajajo fazani in še mala Isola dei Pescatori (ribiški otok) s prekrasnimi trgovinami in mnogimi restavracijami, kjer bo tudi čas za kosilo bodo pravi užitek. Popoldne vrnitev po avtocesti mimo Vicenze in Padove proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

Cena na osebo:157 € / osebo (minimalno 45 oseb)

Cena na osebo: 168 € / osebo (minimalno 40 oseb)

Cena na osebo: 178 € / osebo (minimalno 30 oseb)

 

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu, cestne pristojbine in parkirnine, vožnjo z zobato železnico v Bergamu, ladijski prevoz po programu, lokalno vodenje znotraj palač, polpenzion (večerja, zajtrk) v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, vstopnine v parke in vile na otoku Madre in Bella (20*€), predpisano mestno turistično pristojbino, dvodnevni najem sistema audioguide/whisper**, riziko odpovedi, DDV, Vodenje in organizacijo potovanja.

 

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba 20 €; (vodniku na poti):  Vstopnina na kip Carla Borromejskega ( razgledni plato 2,5€ vrh kipa 4€ ), ostalo kar ni navedeno v postavki cena vključuje. 

 

 **»audioguide whisper«: Sistem je sestavljen iz oddajnika in mikrofona preko katerega vodnik podaja razlage. Vsak potnik pa je opremljen z sprejemnikom in slušlako. Na ta način lahko potnik spremlja razlago vodnika v dometu 50m in tako ne zamudi nobene zanimivosti. Zlasti primeren za obiske muzejev in mest.  

 

*Vstopnine veljavne na dan 7.2.2019. V primeru odstopanj ob uradni objavi se lahko cena aranžmaja spremeni  

CENA IZLETA:   

 

ČLANI SINDIKATA

DRUŽINSKI ČLANI OZ.NEČLANI

min 45 potnikov

137 €

157 €

min 40 potnikov

 148 €

168 €

min 30 potnikov

158 €

178 €

    

     MOŽNOST PLAČILA: 2 OBROKA: FEBRUAR – MAREC 2019

     NAČIN PLAČILA:

     V primeru 45 potnikov:

     Za člane sindikata:   znaša obrok ob prijavi    69  ,  naslednji obrok  68 ,

     Za družinske člane:  znaša obrok ob prijavi     79 €,  naslednji obrok  78 €.

 

* v primeru manjšega števila potnikov, se cena izleta viša, po predvideni objavi v tabeli.

Opcija  za prijave je  15. marec  2019 . Število mest 45. ( v primeru povečanega števila potnikov obvezno dodatno povpraševanje na agencijo ) .

 

PRIJAVA: Prijave so možne v pisarni sindikata, v času uradnih ur, od 14. februar 2019, do 15. marec 2019 oz. zasedbe mest. V primeru premajhnega števila udeležencev, si pridružujemo pravico do odpovedi izleta.

 

Za vse dodatne informacije, vam je na voljo agencija KOMPAS na elektronski pošti alen.bevk@kompas.si , ali na  boh.maja@gmail.com

 

PRIJAVNICA

 

PROGRAM