Spoštovani člani in članice, zaposleni in zaposlene, kolegi in kolegice, tovariši in tovarišice,

vse dobro ob 1. maju. Naj bo vesel, zabaven, sproščen, za nekatere deloven, za druge prost, za vse nas pa danes še toliko bolj pomemben, saj prihajamo iz največje tako zdravstvene kot humanitarne krize zadnjega stoletja. Srečevali smo se z različnimi izzivi v tem času, doživeli in preživeli marsikaj, sedaj nas pa čaka veliko dela.

Tako se nam je tudi veliko v zadnjih dveh letih pripetilo, zgodila se nam je epidemija svetovnih razsežnosti, nekaj, kar smo do sedaj videli samo v kinematografih, zgodilo se nam je, da so nam vladali z odloki, ko smo gledali propadanje vladavine prava, ko so ustavne norme postale le še mrtva črka na papirju, doživeli smo, da so pravila veljala samo za ene in ne za vse, imeli smo neke vrste kastni sistem, nenazadnje in na veliko žalost, brat je bratu postal sovražnik, prijatelj, prijatelju persona non grata! Zato se moramo danes, dosti bolj kot včeraj, pa vseeno upam, da manj kot jutri, zavedati pomena Praznika dela. Tudi leta 1886 so se za pravice, ki se nam danes zdijo samoumevne morali boriti, tako se moramo mi v prihodnje boriti ne samo, da ohranimo pravice temveč, da te pravice obogatimo. Da poskrbimo, da ne bo razkola in delitev na leve in desne, na bele in rdeče, na cepljene in necepljene, saj v resnici teh razlik med nami ni, ustvarjene so bile z namenom, ta namen pa moramo kot narod preseči.

Zato drage kolegice in kolegi, praznujte 1. maj, preživite ga s sebi bližnjimi ljudmi, razširite dober glas med ljudi in zaposlene, naj se vsak posameznik zave, da tisto kar ima danes v roki, mogoče jutri ne bo več tam.

Živel 1. maj in lep sindikalni pozdrav  ,                                              

Predsednik Sindikata KC

Vladimir Lazić, dipl. prav., l. r.